Over ons

EVEN VOORSTELLEN

Peter van Egmond

Ik ben Peter van Egmond en Formule1 Fotograaf, vanaf het moment dat de laatste Grand Prix Zandvoort in 1985 gereden werd wist ik dat ik er bij wilde zijn. En vanaf 1992 heb ik de permanente status als Formule1 Fotograaf. Ik ben al jaren bij elke Grand Prix en F1 Test aanwezig en je kan mij daar als de grote kale Nederlander terug vinden langs de baan.

Op onze website kan je Foto’s vinden vanaf 1990 van o.a. de legendarische Ayrton Senna en meervoudig wereld kampioen Michael Schumacher en ook van onze eigen Max en natuurlijk nog veel meer.

Als je mij vraagt wat is je mooiste moment, dan kan ik je vertellen dat ik er nog kippenvel van krijg als ik terug denk aan het historische moment van de overwinning van Max tijdens de GP van Spanje 2016. Wat een geweldig moment om het Wilhelmus te horen en met dank aan Max Verstappen.

Peter van Egmond op het circuit
Peter te midden van Huub Rothengatter, Jan Lammers en Christijan Albers
Het boek van Peter van Egmond; Strijd en Extase
Het boek van Peter van Egmond; Strijd en Extase

Strijd en extase

In 2009 heb ik mijn eigen fotoboek ´Strijd en extase´ uitgebracht.

Strijd en extase brengt de snelle wereld van de Formule 1 dichtbij. Bij het kijken naar de foto’s ruik je het rubber, hoor je het gebulder van de motoren en tegelijkertijd voel je het trillen in je hele lichaam. Peter van Egmond brengt kampioenen als Ayrton Senna, Michael Schumacher en Mika Häkkinnen in beeld alsof ze in levende lijve voor je staan. Maar niet alleen de internationale grootheden komen in dit luxe boek aan bod.

Peter van Egmond was erbij toen Jos Verstappen op het podium stond, hij legde de introductie van het Nederlandse team Spyker vast en was getuige van het debuut van Robert Doornbos op het hoogste niveau.

Fotograaf Peter van Egmond begon eind jaren tachtig met het fotograferen van Formule 1-races. Aanvankelijk een paar keer per jaar, maar al gauw stond hij elk raceweekend langs de baan. Hij is een van de weinige Nederlandse fotografen die toegang heeft tot de magie van de Formule 1. 

Vandaag de dag is mijn werk te zien in o.a. het Formule1 blad, waar al meer dan 20 jaar met trots mijn beeld geplaatst wordt.