Over ons

EVEN VOORSTELLEN

Peter van Egmond

Ik ben Peter van Egmond en Formule1 Fotograaf, vanaf het moment dat de laatste Grand Prix Zandvoort in 1985 gereden werd wist ik dat ik er bij wilde zijn. En vanaf 1992 heb ik de permanente status als Formule1 Fotograaf. Ik ben al jaren bij elke Grand Prix en F1 Test aanwezig en je kan mij daar als de grote kale Nederlander terug vinden langs de baan.

Op onze website kan je Foto’s vinden vanaf 1990 van o.a. de legendarische Ayrton Senna en meervoudig wereld kampioen Michael Schumacher en ook van onze eigen Max en natuurlijk nog veel meer.

Als je mij vraagt wat is je mooiste moment, dan kan ik je vertellen dat ik er nog kippenvel van krijg als ik terug denk aan het historische moment van de overwinning van Max tijdens de GP van Spanje 2016. Wat een geweldig moment om het Wilhelmus te horen en met dank aan Max Verstappen.

Peter van Egmond op het circuit
Peter te midden van Huub Rothengatter, Jan Lammers en Christijan Albers
Het boek van Peter van Egmond; Strijd en Extase
Het boek van Peter van Egmond; Strijd en Extase

Strijd en extase

In 2009 heb ik mijn eigen fotoboek ´Strijd en extase´ uitgebracht, die te bestellen is bij Bol.com;

Strijd en extase brengt de snelle wereld van de Formule 1 dichtbij. Bij het kijken naar de foto’s ruik je het rubber, hoor je het gebulder van de motoren en tegelijkertijd voel je het trillen in je hele lichaam. Peter van Egmond brengt kampioenen als Ayrton Senna, Michael Schumacher en Mika Häkkinnen in beeld alsof ze in levende lijve voor je staan. Maar niet alleen de internationale grootheden komen in dit luxe boek aan bod.

Peter van Egmond was erbij toen Jos Verstappen op het podium stond, hij legde de introductie van het Nederlandse team Spyker vast en was getuige van het debuut van Robert Doornbos op het hoogste niveau.

Fotograaf Peter van Egmond begon eind jaren tachtig met het fotograferen van Formule 1-races. Aanvankelijk een paar keer per jaar, maar al gauw stond hij elk raceweekend langs de baan. Hij is een van de weinige Nederlandse fotografen die toegang heeft tot de magie van de Formule 1. Zijn werk wordt in dag- en weekbladen gepubliceerd. Hij is de vaste autosportfotograaf van Algemeen Dagblad en autosporttijdschrift Formule 1/RaceReport.

Vandaag de dag is mijn werk te zien in o.a. het Formule1 blad, waar al meer dan 20 jaar met trots mijn beeld geplaatst wordt, ook wordt er elk Grand Prix weekend door mijn vrouw Gea de F1 foto’s geselecteerd en aan deze website toegevoegd. Zij is de draaiende motor achter deze site.

Gea van Egmond

Ik ben Gea van Egmond en in 1988 zijn Peter en ik getrouwd, in 2010 vond ik dat er meer dan alleen het plaatsen van de foto’s in tijdschriften en kranten etc. van Peter gedaan kon worden.

Het idee om via de website de foto’s aan te bieden met als doel het op een betaalbare manier ook bij de liefhebber thuis te laten bezorgen was een stimulans om deze website te laten draaien.

Zo wordt er met het ruime aanbod van de foto’s van Peter voor de Formule1 Fan de mogelijkheid geboden om een F1 foto te kopen en wat erg leuk is om als kado te geven.

Elke keer weer als er een bericht terug komt van de klant en ik lees hoe blij de klant is, geeft mij de bevestiging dat het doel van deze site geslaagd is.

Veel plezier op onze website petervanegmond.nl

Peter en Gea van Egmond

Gea en Peter van Egmond